Ετικέτα έγκρισης βρεφικού - παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου

Η πορτοκαλί ετικέτα έγκρισης αντιπροσωπεύει ένα είδος ταυτότητας του καθίσματος αυτοκινήτου και υποδεικνύει τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Όλες οι εταιρείες που παράγουν καθίσματα αυτοκινήτων πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που καθορίζει τα κριτήρια σχεδιασμού, έγκρισης και παραγωγής.

Συνεπώς, πριν από τη διάθεσή του στην αγορά, κάθε προϊόν υπόκειται σε ειδική διαδικασία έγκρισης από πιστοποιημένα εργαστήρια, που εξασφαλίζουν ότι τα καθίσματα αυτοκινήτων των καταναλωτών πληρούν τις νόμιμες απαιτήσεις.

Για να λάβουν έγκριση, τα συστήματα συγκράτησης για παιδιά πρέπει να περάσουν δύο διαφορετικούς τύπους δοκιμών, στατικού και δυναμικού χαρακτήρα.

Οι στατικές δοκιμές αφορούν τα φυσικά και χημικά δομικά στοιχεία του καθίσματος, ενώ από την άλλη πλευρά, οι δυναμικές αξιολογούν την αντίδραση του καθίσματος κατά τη διάρκεια της φάσης σύγκρουσης.

Μόλις περάσουν με επιτυχία τη δοκιμή έγκρισης, τα καθίσματα διατίθενται στην αγορά με την ετικέτα έγκρισης.

 

Πώς να διαβάσετε την ετικέτα έγκρισης του καθίσματος αυτοκινήτου ?

Η ετικέτα έγκρισης αναγνωρίζεται εύκολα χάρη στο πορτοκαλί χρώμα της.

Όλες οι πληροφορίες και τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος συνοψίζονται σε αυτήν και γενικά τοποθετείται στην πλάτη ή στη βάση του καθίσματος.

Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητο να επαληθεύσετε ότι υπάρχει η ετικέτα καθώς αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλη εγγύηση για την ποιότητα του προϊόντος που αγοράζετε και στο οποίο εμπιστεύεστε την ασφάλεια του παιδιού σας.

 

Αυτές οι πληροφορίες περιέχονται στην ετικέτα:

Ένα μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου είναι ασφαλές;

Όσον αφορά τα καθίσματα, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δεν είναι εγγυημένα.

Στην πραγματικότητα, τα μεταχειρισμένα καθίσματα ενδέχεται να έχουν βλάβη ή να επιδείξουν αόρατη φθορά που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα πρότυπα ασφαλείας.

Η χρήση καθισμάτων που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα είναι σίγουρα προς αποφυγή.

Οι δυναμικές δοκιμές που γίνονται σε πιστοποιημένα εργαστήρια δείχνουν ότι ορισμένα μέρη του καθίσματος, που έχουν ήδη εμπλακεί σε καταστάσεις άγχους, μπορούν να υποχωρήσουν πιο εύκολα.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι τα μεταχειρισμένα καθίσματα από κάποιον φίλο ή συγγενή, πιθανώς δεν παρέχονται με το εγχειρίδιο οδηγιών, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή εγκατάσταση και χρήση.

Comments

Leave your comment